Thanksgiving!

Zo tijd voor een nieuwe blog. Inmiddels begint het ook hier wat kouder te worden en is er zelf nachtvorst geweest. Maar verder is het vooral herfstweer met veel wind en regen en temperaturen rond de 15 tot 20 graden. Gelukkig zijn er zo nu en dan wel wat mooie dagen om er op uit te trekken. Vorige week zijn we naar een stad 2 uurtjes rijden van Austin geweest: San Antionio. In deze stad is op de slag om de Alamo uitgevochten tussen 200 Texanen en een shitload Mexicanen (zo'n 5000). Uiteindelijk een verloren slag, maar wel het begin van de echte strijd om Texas. Inmiddels is het oude missiehuis tot heilige grond verklaard en konden we gratis naar binnen. Ook de rest van de stad is mooi met de "River walk", een rivier door het stadshart met veel restaurantjes. De complete stad doet ook vooral Europees aan.

Verder hebben we nu 2 extra vrije dagen vanwege Thanksgiving en Black Friday! Ook wel het grootste vreetfeest van de VS, oh my! Van het huisbudget hebben we een flinke kalkoen kunnen halen en een flinke homp ham. Gelukkig hadden we een expert in het huis om er een geweldige maaltijd van te maken. De meest briljante combinatie was nog wel een zoete aardappelen met marshmellows in de oven. Klinkt vreemd, ziet er raar uit en de combinatie lijkt nergens op te slaan. Echter, zodra je een hap neemt ben je om. Het eten en drinken begon al om half 4 om daaarna de biologische klok flink in de war te schoppen. 

Dat is echter wel een goed ding om met het huis een kleine LAN-party te houden met oldschool Red Alert en Starcraft. Ook hadden we natuurlijk veel te veel eten, dus ook vandaag zijn we nog lekker aan het nagenieten van de kalkoen en pumpkin pie. Ook waren de afgelopen dagen op het werk de moeite waard. Wat leuke resutlaten, gesprekken met mensen in het veld en een rondleiding bij accufabrikant Voltabox.

Wij genieten nog even na van de kalkoen hier, om na het weekend te beginnen aan alweer de laatste 2 weken aan de University of Texas. Groeten uit de States!