Trust me, I'm an engineer!

We zijn al bijna 4 weken in Austin, TX en vliegt de tijd voorbij. Daarom een nieuwe blogje met alles wat we de afgelopen 2 weken hebben meegemaakt in het nog steeds even warme en droge Austin, te beginnen met vorige week. Toen was er een groot festival in Austin aan de gang, het Austin City Limits festival wat 2 weekenden duurt. De Foo Fighters speelden er ook en op aanraden van onze professor zijn wij, zuunige Nederlanders, gratis het park in gegaan. Vanuit het park kun je namelijk goed alles meekrijgen, alleen niet zien...

De dag daarna was een kleine verrassing in de kamer: een grote plas water. Dat water leek uit de muur te komen. Na een inspectie in het huis bleek het te komen van lekkend condenswater van onze airco. Het water had langzamerhand een mooie weg gevonden van de airco, over een buis richting de muur en dan de hele muur door mijn kamer in. Gelukkig hadden we dat binnen no-time opgelost met een latje en een gieter. Na heet weerkend is het door een monteur definiteif opgelost.

De week er na zijn we verder aan de slag gegaan met ons onderzoek en hebben we ook met een aantal andere PhD studenten op de campus gesproken. Morgen (dinsdag) zullen we ons onderzoek voor die groep presenteren, hopelijk dat daar nog wat leuke discusses uit komen! Verder zijn we ook in het lab van Pecan Street geweest. Deze mensen hebben eenein enorme bak met meetdata van allemaal huishoudens en afzonderlijke apparatuur. Verder ligt het lab vol met allemaal speelgoed waar wij gebruik van kunnen maken. Wellicht dat we nog een elektrische auto aan onze algorithmen koppelen om het in het echt te testen!

Over speelgoed en auto's gesproken, vorige week zagen we wel een hele bijzondere! Namlijk een echte zelfrijdende Google auto! Die worden blijkbaar ook hier in Austin getest. Nog meer high-tech snufjes zagen we afgelopen woensdag bij het Kaleidoscope VR film festival, dat geheel in het teken stond van virtual reality. Een zaal vol met allemaan virtual reality brillen en filmpjes die we konden proberen, wat toch wel erg leuk is en niet heel duur met een geode smartphone. Helaas is die van mij dan weer niet geschikt. Het mooiese was de echte Oculus Rift waarvoor we een tijdje in de rij moesten staan. 10 minuten rondbrengen in een virtuele omgeving is wel een hele beleving. Al helemaal op het eind als je in een scene op een stoeltje zit, hoog in een wolkenkrabber in aanbouw. En dan kiept dat stoeltje plots achterover en val je in het diepe. Echt een hele gave beleving!

Afgelopen weekend zijn we de natuur in geweest voor een hike. Nouja, natuur, het ligt midden in Austin, al merk je daar helemaal niks van! We hebben de Barton Creek Greenbelt Trial gelopen, langs de Barton Creek. Een mooie route van zo'n 7,5 miles (12km). Samen met een stuk lopen van en naar de bushalte komt de teller op zo'n 16km te staan. Water hebben we echter niet zoveel gezien in het kurkdroge Texas. Sinds we hier zijn heeft het uberhaupt nog maar 1 keer een beetje geregend. Niet veel verderop staat een natuurgebied in de brand, bij Blastrop.

Dat was hem dan weer. De groeten vanuit Texas!