#ATXflooding #ATXoutage #ATXtornado

Eindelijk een beetje regen in Austin, waar het de afgelopen weken constant kurkdroog is geweest. Als Nederlander kijk je daar natuurlijk niet van op, een beetje regen houdt ons niet tegen. Vorig weekend hadden we wat last van Patricia, die ook in onze omgeving voor heel wat regen zorgde. Op zich niet zo'n probleem, behalve dat er blijkbaar een aantal lekken zitten in ons huis, gelukkig niet in mijn kamer. Dus in het huis waren er wel een aantal emmers te vinden om wate rop te vangen. Verder werden zandzakken gehaald en hadden we een pomp om water uit het huis te zuigen. Ook de afwatering in de stad is een stuk minder, opletten voor zogenaamde flashfloods dus. Een simpel advies van de autoriteiten aan automobilisten: "Turn around, don't drown".

Dit weekend kregen we echter nog meer water, waarin in Austin het record aan gemeten regen werd verbroken sinds de start daarvan in 1940. Aan het begin van de dag hadden we niet door hoe ernstig heet zou zijn, ja, het regende weer, en flink. Dus we gignen in ons halloween kostuum naar het werk, gewapend met een paraplu. Aangekomen begon het process van opdrogen, schoenen uit en vullen met papier. Doorweekte sokken uit en die op de verwarming leggen, dat gaat helaas niet. Geen verwarming, een pluspunt voor Nederland dus (mijn sokken zijn die dag niet meer opgedroogd). 

Eenmaal aan de slag kreeg ik een melding binnen via Facebook: Pas op! Kans op een tornado. Zoek een schuilplaats en wel nu! Zo ernstig was het niet, maar een stadje zuidelijk van Austin (San Marcos) kreeg daadwerkelijk een tornado te voorduren die een school met de grond gelijk maakte en een trailer teleporteerde naar het dak van een 4 verdiepingen hoog gebouw. Op hetzelfde moment kreeg ik ook een waarschuwing voor flooding op mijn telefoon. Die middag zijn we maar naar huis gegaan, voor het nog erger zou worden en de bussen stoppen met rijden. Thuis aangekomen lagen de zandzakken voor de deur om het een en ander droog te houden en werd water afgevoerd met pompen. Totdat de stroom uitviel in onze wijk en dus alles stopte. Dan besef je eigenlijk pas echt waarom je het onderzoek doet. Zo'n "outage" is in de VS een stuk gebruikelijker! De rest van de dag bleef het echter droog.

Verder was het dit weekend natuurlijk Halloween! Afgelopen week hebben we dus onze ogen uitgekeken in de halloween shops die rond deze tijd openen. Allemaal kostuums, maskers en accesoires. Het gaat uiteindelijk meer om het verkleden en lol hebben. Dus naast dracula's, zombies en vampieren heb je bijvoorbeeld ook Donald Trump, al weet ik niet wie er enger is! Wij gingen uiteindelijk voor een viking uitrusting, inclusief hamer! Dat laatste is best grappig in de kroeg, de baard is minder. Wel een enorm gekkenhuis op 6th Street waar iedereen verkleed was. Het was er ook een stuk drukker dan anders. Gelukkig konden we nog ergens de kroeg in.

Vanavond zullen wij het "family dinner" koken voor het hele huis. Uiteraard oerhollandse stamppot: boerenkool en hutspot. We hebben zowaar ook wat gevonden wat lijkt op rookworst. Dus we gaan maar aan de slag met het schillen van aardappelen. Tot het volgende blogje!