Portfolio

Blackout-proef Lochem

Veldtest

Tijdens mijn promotie heb ik, samen met LochemEnergie en Alliander, een proef gedaan in het smart grid van Lochem. De test draaide om het ontdekken van zwakke schakels in het Nederlandse net voor een 2025 scenario. Er werden 20 elektrische auto's geregeld en 20 pizza's afgebakken om de voorzienne toenname aan elektriciteitsverbruik in het net na te bootsen. De proef was een succes, het net ging op zwart, waardoor op papier aangetoonde zwakke schakels daadwerkelijk problemen kunnen veroorzaken. Werk aan de winkel dus om het op te lossen!

Berichten en video's over de proef zijn hier te vinden:

Load-profile generator

Profielgeneratie met python

Tijdens mijn promotie liep ik tegen het probleem aan dat het niet eenvoudig is om goede belastingsprofielen voor woonwijken te verkrijgen. Daarbij is het voor demand side manegement vooral belangrijk om ook te weten wat de flexibiliteit is die geboden wordt. Naar aanleiding van de proeftuin in Lochem heb ik een profielgenerator gmeaakt welke deze flexibiliteitsinformatie expliciet aangeeft. 

De tool is opensource en te downloaden op https://github.com/GENETX/alpg

TRIANA

Smart grid simulator

Tijdens mijn master en promotie ben ik bezig met de ontwikkeling van een smart-grid simulator in C++. Hierbij is het mogelijk om modellen van apparatuur toe te voegen, netwerkberekeningen uit te voeren en het energiegebruik naar een voorgedefiniëerd doel te optimaliseren. Daarbij ligt de focus ook op zogenoemde cyber-physical simulaties.

Bekijk de website op https://www.utwente.nl/ctit/energy/

Bûtengewoan

Website

Maatwurk

Voor de fotografiehobby van mijn vader heb ik een website gemaakt. Op deze website plaatst hij regelmatig foto's uit de natuur welke in een moderne image viewer worden weergeven.

Bekijk de website op willemhoogsteen.nl

 

Asbest-controle

Website, logo en brochure-template

Maatwurk

Voor Find-bedrijven heb ik een website opgezet waar nieuws over asbest kan worden geplaatst. Nieuws wordt geplaatst en middels rss ook weergeven op social media. Ook andere nieuwsitems uit social media worden op de website geplaatst. Verder is de huisstijl ontworpen samen met een template voor een brochure welke periodiek zal verschijnen. 

Bekijk de website op asbest-controle.nl

 

GreeNav

Website, Applicatie, Hardware en Onderzoek

GreeNav

Tijdens het afstuderen hebben Jan Oene Krist en ik een boordcomputer voor de elektrische scooters van het Energie Kenniscentrum van de Hanzehogeschool gemaakt. De scooter zelf bevat hardware met meetapparatuur om zo de accustatus uit te lezen. Deze data is gecombineerd in een gebruiksvriendelijk navigatiesysteem. Dit navigatiesysteem werkt op basis van via de website toegevoegde locaties. De opgegeven oplaadpunten worden gecombineerd met de accustatus om op tijd bij te kunnen laden. Hiermee willen we laten zien dat high-tech elektrisch vervoer niet alleen duurzaam is, maar ook vertrouwd is zodat u er op aan kunt!

Download hier ons eindverslag.